Consultants in oude loge van vrijmetselaars

February 28, 2017

Naar aanleiding van de opening van ons nieuwe kantoor, verscheen in de Leeuwarder Courant van 28 februari 2017 een artikel over Globally Cool. Joost vertelt hierin over de geschiedenis van het bedrijf én het pand aan het Zaailand. Daarnaast besteedt de krant aandacht aan onze diensten en ambities.

Lees hieronder het volledige artikel!

We werken van de Bahama’s tot Burkina Faso

Consultants in oude loge van vrijmetselaars

LEEUWARDEN Vanaf het Leeuwarder Zaailand opereert het consultancy-bureau Globally Cool in meer dan vijftig landen. Wethouder Henk Deinum opent volgende week donderdag het nieuwe kantoor.

Onno Roukens en Joost van der Kooij begonnen in 1999 op een zolderkamer. Hun eerste klant was Frico Cheese in Wolvega. Inmiddels werken er tien mensen, die bedrijven en overheden helpen met marktonderzoek, strategieontwikkeling en online marketing. “We werken van de Bahama’s tot Burkina Faso”, zegt Van der Kooij. “We hebben de Verenigde Naties als klant, net als de Belgische overheid, de gemeente Leeuwarden en de Koninklijke Metaalunie.”

Het bureau wil het Friese bedrijfsleven helpen bij het verbeteren van zijn exportmogelijkheden. Aanvankelijk zat Globally Cool in een bedrijven-unit langs de A7 in Drachten. “Maar je ontvangt liever niet belangrijke gasten in zo’n huurunit”, legt Van der Kooij uit.

Toen de consultants de gemeente Leeuwarden polsten voor geschikte kantoorruimte, kwam he dubbele pand Zaailand 96-98 in beeld. Jarenlang zat modezaak Oosterhoff op deze plek, totdat Leeuwarden het bouwwerk in 2010 kocht om er op de begaande vloer een gratis fietsenstalling te vestigen. De beide bovenverdiepingen bleven leeg.

Het gebouw werd in 1793 gebouwd als Vrijmetselaarsloge. De tempel zat achter de hoge ramen op de eerste etage. In 1815 kreeg het stadspand een horecafunctie. Koning Willem I, zijn zoon Willem II en kleinzoon Willem III waren in 1830 te gast in dit Heeren-logement.

“Voor ons is dit pand een hele goede uitvalsbasis”, zegt Van der Kooij. “We kunnen voor de lunch zo even de stad in en gasten kunnen we gemakkelijk van het station ophalen.”

By:
Herre Visser

Experience in and with emerging markets

Since 1995 Globally Cool has trained and coached thousands of professionals, in over 45 emerging markets. Want to know more about what Globally Cool can do for you? Check out our services and join us!

Discover our services

Do you want to stay informed of the latest Globally Cool news?Subscribe to our newsletter!
CBI market intelligence on Home Decoration & Home Textiles
Benchmark study for the government of Punjab, Pakistan
Knowledge sharing session for the Destination Promotion Toolbox for tourism BSOs
Capacity building: how to reach sustainable success for real
Killer content is King
Doing business with Asia: etiquette and culture

Pin It on Pinterest

Share This